Ohjeita työntekijöille

Nämä pikaohjeet on tarkoitettu Cimson Henkilöstöpalvelut Oy:n palveluksessa oleville vuokratyöntekijöille.

Ajankohtaista: Koronavirus

Mikäli epäilet itselläsi koronavirustartuntaa – toimi terveysviranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Sairaana ei saa mennä työpaikalle. Ilmoita poissaolostasi sekä käyttäjäyritykseen, että Cimsonin henkilöstökonsultille.

Mikäli sinut asetetaan karanteeniin – toimi viranomaisten antamien ohjeiden mukaan. Ilmoita myös tästä käyttäjäyritykselle ja Cimsonin henkilöstökonsultille.

Poissaolot ja niistä ilmoittaminen

Työntekijän tulee viipymättä ilmoittaa poissaoloistaan Cimson Henkilöstöpalveluille sekä käyttäjäyritykselle. Ilmoitus tehdään ensisijaisesti omalle henkilöstökonsultille puhelimella. Jos henkilö ei vastaa – jätä viesti vastaajaan.

Poissaolon palkallisuus tarkastellaan aina tapauskohtaisesti. Siihen vaikuttavat työehtosopimus, lainsäädäntö sekä poissaolon syy. Poissaoloista tulee aina ilmoittaa ja sairaustapauksessa tarvitsemme aina alkuperäisen lääkärintodistuksen.

Sairaustapaukset ja työterveyshuolto

Cimson Henkilöstöpalveluiden työterveyspalveluista huolehtii Mehiläinen Oy. Ota ensin yhteys henkilöstökonsulttiin, joka varmistaa henkilöllisyytesi ja myöntää sähköisen maksusitoumuksen. Sen jälkeen varaa aika puhelimella lähimpään Mehiläisen toimipisteeseen. Puhelinnumero työterveyden ajanvaraukseen on 010 414 0666.

Työtapaturmat

Mikäli sinulle sattuu työtapaturma, niin ota yhteyttä Fennian. Ilmoita tapaturmasta käyttäjäyritykselle ja henkilöstökonsultillemme. Soita FenniaHoitajalle 010 503 5000 (avoinna joka päivä klo 07-23). FenniaHoitaja ottaa puhelimessa vastaan vahinkoilmoituksen sekä sopii kanssasi jatkotoimenpiteistä ja ohjaa hoitolaitokseen. Kiireisissä tapauksissa voit hakeutua ensin hoitoon ja ottaa sen jälkeen yhteyden Fenniaan vahinkoilmoitusta ja jatko-ohjeita varten. Mikäli kyseessä on hätätilanne, soita 112.

Työaikakirjaukset

Teethän työaikakirjaukset extranettiin saamiesi ohjeiden mukaan. Oikein ja ajallaan tehdyt työaikakirjaukset ovat palkanmaksun edellytys. Työaikakirjaukset kannattaa tehdä päivittäin. Jos teet kirjauksia harvemmin, niin huolehdithan, että kirjaat alkukuun (1.-15. päivä) tunnit viimeistään 15. päivä ja loppukuun (16.- kuun loppu) tunnit viimeistään kuukauden viimeisenä päivänä.

Yhteystiedot

Vuokratyöntekijöiden esimiesasemassa olevat rekrytointi-/ henkilöstökonsultit:

Mona Sandström 040 574 9876
Mika Lallukka 050 557 8110

Lisätiedot:

Tarkemmat ja laajemmat ohjeet eri tilanteisiin löydät extranet-palvelustamme ja työsopimuksestasi sekä sen liitteistä.