Työllistä taidolla

Hae mukaan maksuttomaan henkilökohtaiseen Työllistä taidolla -neuvontaan. Räätälöidyn asiantuntijapalvelun arvo on jopa 1800 euroa ja sen maksaa kokonaan puolestasi työvoimahallinto.

Työllistä Taidolla -palvelu päättyy 31.3.2024. Vanhat asiakkaat palvellaan tuohon päivämäärään mennessä ja uusia asiakkaita ei enää palveluun oteta.

Kärsitkö työvoimapulasta? Miten rekrytointi kannattaa hoitaa?

Yrittäjä, onko työtä enemmän kuin ehdit tehdä? Olisiko yritykselläsi mahdollisuuksia kasvaa, jos löytäisit sopivan osaajan? Mietitkö, kannattaisiko palkata itse, vuokrata vai ostaa työtä? Millainen sopimus kannattaa laatia?

Me räätälöimme palvelun tarpeisiisi ja toteutamme sen sinun lähtökohdistasi. Palvelussa tuemme yritysten kasvua neuvomalla työllistämiseen ja työnantajana toimimiseen liittyvissä asioissa. Juuri sellaisissa kysymyksissä, jotka ovat yrityksellesi tärkeitä juuri nyt.

Kenelle? Palvelu on suunnattu kasvuhakuisille yksinyrittäjille ja pienille yrityksille, joilla on tarvetta rekrytoida tai teettää työtä ja jotka haluavat kehittää osaamistaan.

Miten? Palvelu sisältää alkusuunnittelun, yrityskohtaisen neuvonnan sekä työllistämissuunnitelman. Palveluun sisältyvän neuvontatapaamisen kesto on tyypillisesti 2-3 tuntia. Lisäksi saat pääsyn materiaalipankkiin ja voit kilauttaa konsultille.

Miksi Cimson? Cimsonilla on yli 30 vuoden kokemus työllistämisasioista ja suomalaisesta työelämästä. Osaamme ja tunnemme yritysten tarpeet sekä työmarkkinat. Emme tuhlaa aikaasi, vaan menemme suoraan asiaan ja takaamme hyvän lopputuloksen.

Minustako työnantaja? Miten rekrytoin?

Cimson Henkilöstöpalvelut tarjoaa pienyrityksille maksutonta työllistämisvalmiuksia kehittävää Työllistä taidolla -asiantuntijapalvelua TE-toimiston rahoittamana. Räätälöimme palvelun yrityksesi tarpeita vastaavaksi ja toteutamme sen sinun lähtökohdistasi.

Palvelussa tuemme yritysten kasvua neuvomalla yrittäjiä rekrytointiin, työn ostamiseen ja vuokraamiseen sekä työnantajana toimimiseen liittyvissä asioissa. Juuri sellaisissa kysymyksissä, jotka ovat sinun yrityksellesi tärkeitä juuri nyt.

Tavoitteina on

1. Auttaa yrittäjää arvioimaan yrityksen osaamistarpeita ja mahdollisuuksia työllistää tai teettää työtä, niin että yrittäjä osaa valita yrityksen liiketoiminnalliseen tilanteeseen parhaiten sopivat tavat hankkia osaamista.

2. Varmistaa, että yrittäjällä on riittävä osaaminen rekrytoinnista ja erilaisista mahdollisuuksista ostaa työtä tai vuokrata työvoimaa, jotta työn hankkiminen tavalla tai toisella onnistuu.

3. Ohjata yrittäjiä hyödyntämään yrityksen tarpeisiin sopivia rekrytointiin ja työn teettämiseen liittyviä palveluita ja asioimaan sähköisissä kanavissa sekä mm. sosiaalisessa mediassa työvoiman hankkimiseen liittyen.

4. Antaa yrittäjille tietoa työnantajana toimisesta niin, että mahdolliset työsuhteet alkavat onnistuneesti.

5. Helpottaa myös heikommassa asemassa olevien työnhakijoiden mahdollisuuksia työllistyä kertomalla yrittäjille palkkatuesta ja muista paikallisista tukimuodoista.

Neuvonnan aihealueita

– rekrytointi
– työn ostaminen
– työn vuokraaminen
– työsopimukset tai sopimukset työn hankkimisesta
– työnantajan velvoitteet ja oikeudet
– työvoiman löytäminen, työpaikkailmoitukset ja työnantajakuva
– työllistämiseen liittyvät taloudelliset tuet
– julkiset ja yksityiset työllistämiseen liittyvät palvelut

Kenelle tarkoitettu

Palvelu on suunnattu kasvuhakuisille yksinyrittäjille ja pienille yrityksille, joilla on tarvetta rekrytoida tai teettää työtä ja jotka haluavat kehittää osaamistaan siihen liittyen. Tai jotka ovat kiinnostuneita selvittämään mahdollisuutensa hankkia työvoimaa. Palvelusta hyötyvät eniten yritykset, joiden yrittäjillä ei ole vielä paljoa kokemusta työn hankkimisesta tai työnantajuudesta.

Laajuus ja toteutustapa

Palvelu on tehty yrittäjälle helpoksi. Siihen sisältyy lyhyt alkusuunnittelu, yrityskohtainen neuvontatapaaminen ja työllistämissuunnitelma. Käytössäsi on myös materiaalipankki ja voit koska tahansa kysyä neuvoja konsultiltamme. Myöhemmin käydään vielä lyhyt sparraus- ja palautekeskustelu. Neuvontatapaamisen pituus on tyypillisesti 2-3 tuntia.

Miksi Cimson?

Cimsonilla on yli 30 vuoden kokemus suomalaisesta työelämästä. Osaamme ja tunnemme yritysten tarpeet sekä suomalaiset työmarkkinat. Emme tuhlaa kallista aikaasi, vaan menemme suoraan asiaan.

Edellisessä Työllistä taidolla -hankkeessa (2019-21) Cimsonin konsultit neuvoivat yli 1.000 yritysasiakasta. Saadun asiakaspalautteen mukaan Cimsonin palvelu on koettu erittäin hyödylliseksi ja laadukkaaksi.

Mikä oli yritysasiakkaiden mielestä erityisen hyödyllistä:

  • Käytännönläheiset neuvot ja kannustus, kun meinaa itseltä usko loppua työvoiman saatavuuden suhteen
  • Erilaisten vaihtoehtojen läpikäynti, palkkausmenettelyt ja muut te-keskuksen palvelut.
  • Keskustelu asiantuntijan kanssa eri vaihtoehdoista sekä mahdollisuus kysyä myöhemminkin, jos jokin asia mietityttää. Tämä on hyvä.
  • Sain tarkkaa neuvontaa siitä, mitä työntekijän palkkaaminen sivukuluineen tulee maksamaan.

Cimsonin Työllistä Taidolla -palvelun esite

Työllistä Taidolla -palvelun tarjoaa Cimson

Yhteistyössä TE-toimiston kanssa

Palvelu toteutetaan Uudenmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen rahoittamana. Palvelu on saatavissa valtakunnallisesti. Palvelua voi yksi yritys hyödyntää yleensä vain yhden kerran. Yrityksellä tai yrittäjällä tulee olla y-tunnus ja toiminnan tulee olla pienyrittäjyyden kriteerit täyttävää. Palveluun osallistuminen katsotaan yrityksen de minimis -tueksi.


Työllistä taidolla on Uudenmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen valtakunnallisesti tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjäasiakkaille.

Palvelussa annetaan yrittäjille tietoa ja neuvontaa rekrytointiin ja muihin työvoiman hankkimisen tapoihin liittyen sekä työnantajana tai –teettäjänä toimimiseen liittyen. Tavoitteena on, että työ- tai sopimussuhteet alkaisivat mahdollisimman hyvin ja tukisivat yrityksen kasvua. Palvelua tuottavat TE-toimiston sopimuskumppanit.