Työllistä taidolla -palvelu

Nyt laitetaan yrityksesi työllistämisvalmiudet kuntoon

Yrittäjä, onko työtä enemmän kuin ehdit tehdä? Olisiko yritykselläsi mahdollisuuksia kehittyä ja kasvaa, jos löytäisit sopivan osaajan? Mietitkö, kannattaisiko palkata itse, vuokrata työvoimaa vai esimerkiksi ostaa työtä? Millainen sopimus työn hankkimisesta tai työsuhteesta kannattaa laatia? Jos pohdit näitä, niin Cimsonin Työllistä taidolla -palvelu on ratkaisusi!

Cimson Henkilöstöpalvelut tarjoaa pienyrityksille maksutonta työllistämisvalmiuksia lisäävää Työllistä taidolla asiantuntija- ja konsultointipalvelua. Palvelun kustannuksista vastaa TE-toimisto. Me räätälöimme palvelun yrityksesi tarpeita vastaavaksi ja toteutamme sen sinun lähtökohdistasi.

Palvelussa tuemme yritysten kasvua neuvomalla yrittäjiä rekrytointiin, työn ostamiseen ja vuokraamiseen sekä työnantajana toimimiseen liittyvissä asioissa. Juuri sellaisissa kysymyksissä, jotka ovat sinun yrityksellesi tärkeitä juuri nyt.

Tavoitteina on

1. Auttaa yrittäjää arvioimaan yrityksen osaamistarpeita ja mahdollisuuksia työllistää tai teettää työtä, niin että yrittäjä osaa valita yrityksen liiketoiminnalliseen tilanteeseen parhaiten sopivat tavat hankkia osaamista.

2. Varmistaa, että yrittäjällä on riittävä osaaminen rekrytoinnista ja erilaisista mahdollisuuksista ostaa työtä tai vuokrata työvoimaa, jotta työn hankkiminen tavalla tai toisella onnistuu.

3. Ohjata yrittäjiä hyödyntämään yrityksen tarpeisiin sopivia rekrytointiin ja työn teettämiseen liittyviä palveluita ja asioimaan sähköisissä kanavissa sekä mm. sosiaalisessa mediassa työvoiman hankkimiseen liittyen.

4. Antaa yrittäjille tietoa työnantajana toimisesta niin, että mahdolliset työsuhteet alkavat onnistuneesti.

5. Helpottaa myös heikommassa asemassa olevien työnhakijoiden mahdollisuuksia työllistyä kertomalla yrittäjille palkkatuesta ja muista paikallisista tukimuodoista.

Kenelle tarkoitettu

Palvelu on suunnattu kasvuhakuisille yksinyrittäjille ja pienille yrityksille, joilla on tarvetta rekrytoida tai teettää työtä ja jotka haluavat kehittää osaamistaan siihen liittyen. Tai jotka ovat kiinnostuneita selvittämään mahdollisuutensa hankkia työvoimaa. Palvelusta hyötyvät eniten yritykset, joiden yrittäjillä ei ole vielä paljoa kokemusta työn hankkimisesta tai työnantajuudesta.

Laajuus ja toteutustapa

Palvelu sisältää alkukartoituksen, yrityskohtaisen neuvonnan ja loppusparrauksen sekä yksilöllisen työllistämissuunnitelman laatimisen. Palvelu toteutetaan henkilökohtaisena neuvontana. Palveluun sisältyy 2-5 tuntia yrityskohtaista konsultointia sekä tarvittavat taustatyöt.

Alkukartoituksessa selvitetään aluksi yrityksen liiketoiminnallinen tilanne, osaamistarve, työllistämismahdollisuudet ja sen, millaiset kasvunäkymät yrityksellä olisi työllistämisen tai työn hankkimisen kautta. Tämän kartoituksen perusteella suosittelemme yrityksellesi sopivia työvoiman hankkimisen tapoja: rekrytoinnin eri vaihtoehdot, työn ostaminen, työvoiman vuokraaminen, yhteistyö jne.

Neuvomme yritystäsi työn tai työvoiman hankkimisessa ja työnantajana toimimisessa, teemme tueksesi kirjallisen työllistämissuunnitelman. Lisäksi kauttamme on saatavissa lisämateriaalia aiheeseen liittyen.

Miksi Cimson

Cimsonilla on lähes 30 vuoden kokemus työllistämisasioista ja suomalaisesta työelämästä. Osaamme ja tunnemme yritysten tarpeet sekä suomalaiset työmarkkinat. Räätälöimme tämän palvelun yrityksesi tarpeisiin ja takaamme hyvän lopputuloksen. Emme tuhlaa aikaasi, vaan menemme suoraan asiaan. Cimsonin yritysesittelyn löydät täältä.

Miten mukaan

Ota yhteyttä Cimson Henkilöstöpalveluihin ja tiedustele palvelun soveltuvuutta yrityksellesi. Lisätietoja antaa Mika Lallukka, puh. 050 5578110. Voit myös ilmoittautua palveluun TE-toimiston sivujen kautta valitsemalla toteuttajaksi Cimson Henkilöstöpalvelut Oy:n tämän linkin kautta.

Yhteistyössä TE-toimiston kanssa

Palvelu toteutetaan Uudenmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen rahoittamana. Palvelu on saatavissa valtakunnallisesti. Palvelua voi yksi yritys hyödyntää yleensä vain yhden kerran. Yrityksellä tai yrittäjällä tulee olla y-tunnus ja toiminnan tulee olla pienyrittäjyyden kriteerit täyttävää.


Työllistä taidolla on Uudenmaan TE-toimiston ja ELY-keskuksen valtakunnallisesti tarjoama maksuton asiantuntijapalvelu yrittäjäasiakkaille.

Palvelussa annetaan yrittäjille tietoa ja neuvontaa rekrytointiin ja muihin työvoiman hankkimisen tapoihin liittyen sekä työnantajana tai –teettäjänä toimimiseen liittyen. Tavoitteena on, että työ- tai sopimussuhteet alkaisivat mahdollisimman hyvin ja tukisivat yrityksen kasvua.

Palvelua tuottavat TE-toimiston sopimuskumppanit, joista voit valita mieleisesi. Palvelun tarkemmat tiedot ja ilmoittautumislomake löytyvät täältä (Linkki TE-toimiston Työllistä Taidolla -sivulle)